Ekmek Unlu Hazır Kek

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. Ekmeğiniz tazeliğini biraz yitirince üzülmeyin..
    Onu dilimleyip fırına koyun ve iyice kurutun, ancak rengi koyulaşmasın. Sonra soğutun ve ufalayıp blenderin içinde toz haline getirin. Galeta unu benzeri bu pratik malzemeyi mesela harika bir kek yapmak için un yerine kullanabilirsiniz! Böylece hem ekmeğiniz ikinci hayat kazanmış olur, hem de lezzetli yeni bir tat ile yakınlarınızı şaşırtabilirsiniz..

    2/3 paket margarin
    6 çorba kaşığı krema

    1 bardak fruktoz ( yada şeker)

    2 yumurta

    1 çay kaşığı karbonat

    1 paket vanilya

    Birkaç damla limon

    1 bardak ceviz içi (her ceviz 4e bölünür)

    1.5 bardak ekmek unu

    1 avuç çekirdeksiz kuru üzüm (arzuya göre )

    Yumurta şekerle birlikte çırpılır. Krema, vanilya ve karbonat üzerine damlatılmış limon eklenir. Ekmek unu ve ceviz ile karıştırılır. Margarin cezve’de eritildikten sonra oluşan karışımına eklenir. Yuvarlak kek kabını önceden yağladıktan sonra karışım üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 150 derece’de pişirilir. Hazır olacağı zaman renk kepekli ekmek rengine yakın olacaktır.