Ekmek kadayıfının hamuru ve keki nasıl yapılır

'Sorun Cevaplayalım' forumunda ZORBEY tarafından 10 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Ekmek kadayıfının hamuru ve keki nasıl yapılır


    Malzemeler

    - 25 gr tereyag, kup kesilmis halde
    - 100 gr sut
    - 10 gram kuru maya
    - 25 gram pudra sekeri
    - 250 gr un
    - 1,5 yumurta sarisi
    - bir tutam tuz

    Yapılışı

    - Ilik sutun yarisina mayayi ve 1 yemek kasigi pudra sekerini ekleyip karistirin ve kabarmasini bekleyin. Daha sonra unun yarisini ekleyip yogurun, uzerine bir bez orterek 15 dk kadar mayalanmasini bekleyin.
    - Kalan sut, seker, un ve tuzu karistirin. Ilk hazirladiginiz hamuru ekleyerek havalandirarak yogurun.Ardindan yumurta sarilarini ve tereyagini ekleyip, yeniden yogurun.
    Buyuk kek kalibini (yuvarlak) yaglayin ve hamuru kalip olcusunde acin. Hamuru kaliba yerlestirip en az 1 saat mayalandirin.
    - Sure sonunda 200 C ye isitilmis firinda pisirin, kurdan testi yaparak pistigini kontrol edin.
    - Soguduktan sonra kalipdan cikarin ve kullanmak icin 24 saat bekletin.
     



  2. Buda pişmiş hali :)) :f73::f10:
    Ekmek Kadayıfı Tarifi


    Malzemeler :
    1 Hazır ekmek kadayıfı
    1 Kg. toz şeker
    1 Paket kaymak
    10 su bardağı su
    1 limonun suyu
    250 Gram Çekilmiş Fıstık

    Hazırlanışı:
    Bir teflon tavaya 1 su bardağı şekeri koyunİçine limon suyunu ekleyin. Kahverengi olana kadar kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Bir tencereye suyu koyun ve kalan şekeri atın.Orta ateşte kaynatın. Tavadaki şeker kahverengi olunca tenceredeki şekerin içine ekleyin. Hepsini bir kaç kez karıştırın, ateşi kapatın. Kadayıfı tepsiye koyup üzerine 2-3 bardak soğuk su serpin. 10-15 dakika sonra bastırarak suyunu süzün. Tepsiyi çok kısık ateşte cağın üzerine alın ve şerbeti yavaş yavaş gezdirerek kepçe ile ekleyin. Piştikçe tepsinin kenarına gelen şerbeti kaşık ile alıp tekrar kadayıfın üstüne koyun. Pişene kadar bu işleme devam edin ama dikkat edin kadayıfın altı yanmasın. ½ saat kadar sonra kadayıfın kabardığını göreceksiniz.Altını kapatın biraz soğumasını bekleyin. Soğuyunca dilimleyerek tabaklara alın ve yanına kaymak ekleyip fıstık içi ile süsleyin ve servise sunun.
    afiyet olsun

    alıntıdır
     



  3. Bütün erkekler buraya toplanmış vardır bir hikmeti dedim geldim..=))

    Yalancısıda benden olsun =)

    Yalancı Ekmek Kadayıfı

    Malzemeler:

    1 Paket tuzsuz etimek

    Şerbeti İçin:

    • 2 Su bardağı toz şeker
    • 2 Su bardağı kaynar su
    Muhallebisi için:
    • 5 Su bardağı süt
    • 1 Çay bardağı toz şeker
    • 1 Tutam tuz
    • 1 Kahve fincanı su
    • 3 Çorba kaşığı buğday nişastası

    Krem Şanti İçin:

    • 1 Paket krem şanti
    • 1 Buçuk su bardağı süt
    Hazırlanışı:
    • Öncelikle şerbeti hazırlamak için şekeri bir yanmaz yüzeyli bir tencere alın ve kavurmaya başlayın.
    • Şekerler topaklanacaktır, endişelenmenize gerek yok, iyice esmerleşinceye kadar kavurun, sonra üzerine kaynar suyu ekleyin ve topaklanan şekerler çözününceye kadar kaynatın.
    • Etimekleri kare bir borcama dizin, hazırladığınız şerbeti etimeklerin üzerine gezdirin.
    • Muhallebisini hazırlamak için bütün malzemeleri bir tencerede karıştırın ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
    • Muhallebi pişince caktan alın ve mikserden geçirin.
    • Muhallebiyi şerbetlenmiş etimeklerin üzerine dökün ve bir spatula yardımıyla üzerini düzleştirin.
    • Hemen servis yapacaksanız muhallebi soğuduktan sonra kremşantiyi hazırlayıp, üzerine dökebilirsiniz yada vaktiniz varsa buzdolabında 1 gece bekletin ve servis yapacağınız zaman krem şantiyi, üzerine ilave edin.
    • Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
     



  4. Hani böyle çatalınızı ekmek kadayıfının üstüne bastırdığınızda şerbeti akar ya... Hani o fazla şerbeti... Ben de onu hatırladım. :)