Ekmeğe Sağlık Standardı Geliyor

'Haberler' forumunda ZeuS tarafından 17 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]



    Ekmeğe Sağlık Standardı Geliyor

    Yeni yıldan itibaren Ekmeğe Sağlık Standardı Geliyor. Yılbaşında ekmekteki tuz oranı azaltılıp, kepek miktarı artırılacak. Ekmeğin gramajı düşürülüp israfın önüne geçilelecek.
    Zaman Gazetesinde yayınlanan habere göre Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu'na ilişkin yönetmelik kapsamında yapılan bu değişiklikler, vatandaşın daha sağlıklı ekmek tüketmesini sağlayacak.

    Yönetmelik, AB'ye uyumlu, gıda işiyle uğraşan her alandaki mükellefe (üreten- dağıtan) sorumluluk getiriyor. Yeni sistem piyasa, gözetim, denetim ve izlenebilirlik esasına dayanıyor. Bakanlık, gıda işletmelerindeki hijyen çıtasının yükseltilmesi için teşkilatlanmasını yeniden gözden geçiriyor. Gıda şirketlerinin il, ilçe ve merkez teşkilatlarından izlenebilmesi için gerekli altyapı kuruluyor.