Ehli Tavşan Sote A La Krem Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 9 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Ehli Tavşan Sote A La Krem Tarifi
    Ehli Tavşan Sote A La Krem nasıl yapılır

    MALZEME :
    1 adet ehli tavşan (1200 gr.)
    Tuz, bir çimdik karabiber
    25 adet ince kıyılmış arpacık soğanı yoksa ince kıyılmış iki iri soğan
    1 su bardağı krema
    2 su bardağı tavuk suyu yoksa su
    2 kahve fincanı rafine yağı
    1 çorba kaşığı tepeleme dolu tereyağı
    2 çay kaşığı un
    [​IMG]
    YAPILIŞI :
    Bir parça tülbentin içerisine bir çay kaşığı kekik, on adet tane karabiber, bir yaprak defne, bir diş sarımsak koyup bohça gibi bağlayınız
    Tavşanı iki parmak eninde kuşbaşı doğrayınız, tuzlayıp biberleyiniz
    Dibi düz küçük bir tencereye rafine yağını koyup kızdırıp tavşanı ilâve ediniz
    Orta ateşte tavşan su bırakırsa bırakacağı suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar kavurunuz
    Su bırakmaz ise alt üst kızartıp bir kaba çıkarıp muhafaza ediniz
    Tencereye tereyağını ve soğanı ilâve edip iki üç dakika karıştırarak kavurup soğanı hafif sarartınız
    Tavşanı ilâve edip karıştırınız, unu serpip bir kere karıştırıp beze sarılmış baharatı kremayı ve tavuk suyunu ilâve ediniz
    Kontrol ederek lüzum ederse kaynar su ilâve ederek bir saat civarında pişirip baharat torbasını çıkarıp servis ediniz (Ateşten alırken içine krema miktarı kadar sosu olması lâzımdır).