Ege Usulü Çipura Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 11 Haziran 2011 tarihinde açılan konu



  1. çipura nasıl pişirilir
    çipura pişirme tarifi
    soya soslu çipura nasıl yapılır
    soya sosu tarifi

    MALZEMELER

    • 2 adet çipura balığı
    Sos için;
    • 2 diş sarmısak
    • Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber
    • Varsa 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze biberiye


    [​IMG]
    YAPILIŞI
    Balıkların pullarını ve içini temizlettikten sonra yıkayıp süzün. Süzülen balıkların iki yüzüne de bıçakla çaprazlamasına kesikler atın.
    Sosu hazırlamak için; dövülmüş sarmısakları ve zeytinyağını geniş, derin bir kaba koyun.
    Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip çatal yardımıyla iyice çırpın. ınce doğranmış taze biberiyeyi ilave edip tekrar karıştırın.
    Hazırladığınız sosu fırçayla içlerine sürdüğünüz balıkları bu sosla en az yarım saat bekletin; ardından elektrikli ızgara ya da kömür ateşinde pişirin.
    Sıcak sıcak servise sunun.