Edirne Tava Ciğeri Nasıl Yapılır

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 27 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Edirne Tava Ciğeri yapılışı


    Edirne Tava Ciğeri Tarifi

    Edirne Tava Ciğeri Malzemeler:
    -Dana ciğeri,
    -buğday unu,
    -yağ,tuz,
    -kurutulmuş kırmızı biber.

    [​IMG]

    Edirne Tava Ciğeri pişirilmesi
    Ciğerlerimizi alırken kağıt inceliğinde doğratalım eğer doğratamıyorsak biraz dondurucuda bekletelim bu ince doğramamızı kolaylaştıracaktır önce 2-3 cm uzunluğunda keselim ardından bu parçalarıda inceltelim. Doğradığınız bu ciğerleri una bulayıp,fazla ununu tel süzgeçte sallayarak akıtın.Bu işlemleri yaparken bir yandan da derince bir tavada bol yağ kızdırın,ciğerleri kızgın yağda kızartın,kızartırken bir kez karıştırın ki her yanı eşit kızarabilsin.Bir kaç dakika kızarması için yeterli.Aynı yağda bir iki kuru kırmızı biber de kızartın.Yanında domates ve kuru soğanla servis yapın.Afiyet olsun