Edinburgh Keki Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 28 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Edinburgh Keki Tarifi


    Edinburgh Keki Nasıl Yapılır


    Edinburgh Keki İçin Malzemeler:

    100 gr tereyağı

    100 gr toz şeker

    25 gr badem içi

    25 gr kabartma tozu

    Yeterli miktarda süt

    150 gr siyah üzüm

    1/2 kg un

    1 adet limon

    1 tutam tarçın

    Bir miktar tuz

    Edinburgh Keki Yapılışı:

    Badem içlerini kaynar suya atın 1-2 dakika ıslatın ve kabuklarını zar gibi soyun.

    Sıcak fırına koyarak kurutup ve havanda un haline getirin.

    Üzümlerin çöplerini ayıklayıp suya atıp ıslatın. Unu çalışma tezgahına dökün. Ortasını çukurlaştırın.

    Üzümleri suda şiştikten sonra suyunu süzün. Çukurlaştırdığınız unun ortasına üzümleri, tarçını, kabartma tozunu, badem ununu, sadece sarı kısmı rendelenmiş limon kabuğunu, tozşekeri ve iki çimdik tuzu katın.

    Tereyağının bir kaşığını ayırın ve geri kalanını küçük parçalar halinde karışıma serpiştirin.

    Sonra yoğurmaya başlayın ve yedire yedire yeteri kadar süt katılarak oldukça yumuşak bir hamur elde edin.

    Hamuru elinize alıp tezgaha vurarak biraz daha işleyin. Yuvarlayın ve bir kaba koyup nemli bir bezle örterek sıcak bir yerde kabarmaya bırakın. İyice kabarınca 10 dakika kadar tekrar yoğurun.

    Ceviz büyüklüğünde parçalara bölün. Hepsini yuvarlayın ve yassılaştırın.

    Yağlanmış ve unlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Nemli bir bezle örtün ve kabarması için beklemeye alın. İyice kabarınca bezi alın ve tepsiyi orta ısılı fırında pişirin.