Ebegümeci Pilavı (Resimli Tarif)

'Damak Keyfi' forumunda anniccha tarafından 3 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. Ebegümeci Pilavı Resimli Tarifi
    Ebegümeci Pilavı Yapılışı
    Ebegümeci Pilavı Hazırlanışı

    [​IMG]

    Malzemeler
    2 su bardağı pilavlık bulgur
    2 adet kuru soğan
    2 demet ebegümeci
    2 yemek kaşığı tereyağı
    Tuz
    karabiber

    Yapılışı
    Ebegümecinin sap kısımlarını kesin, yaprak kısımlarını bol suyun içine koyun ve bekletin.

    Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın tereyağında pembeleşince suda bekleyen ebegümeçlerini atıp 3-4 dakika kavurun, bulguru ilave ederek 5 dakika kavurun sonra tuz, karabiber ekleyip 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapın.