Düzcenin Yemekleri

'Türkiye Coğrafyası' forumunda Ezlem tarafından 31 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Düzcenin Yemekleri nelerdir-Düzcenin Yemeklerinin isimleri-Düzce ili yöresel Yemekler

    Düzcenin Yemekleri

    Düzce, Türk kültürünün çeşitliliği açısından oldukça zengin; nüfusu, Kafkas göçmenleri ve Doğu Karadeniz’den gelen ve yerleşik halktan oluşmuş bir Cumhuriyet şehrimizdir.

    Akçakoca; melengüççeği, dardar pilavı, ısırgan yemeği ile ünlüdür ve balık çeşiti açısından da oldukça zengindir.

    Yerli Türklerin; gözleme, kaymaklı ekmek tatlısı,

    Karadenizlilerin; Laz böreği, yoğurtlu mısır ekmeği, pancarlı pide, keşkeş,

    Çerkezlerin; Çerkez tavuğu, lepsisi, mamursası meşhurdur. Arnavutların; Arnavut ciğeri ve böreği,

    Tatarların; şıl börek, göbete mantısı,

    Muhacirlerin; katlama, sarı burma ve su böreği,

    Boşnakların; Boşnak tatlısı,
    Düzce köftesi, şıra, külbastı, kestane, fındık, dağ çileği ve reçeli Düzce'ye gidince tadılması gereken yiyeceklerdendir.