Dut'un yararları faydaları özellikleri nelerdir ?

'Etüt Merkezi' forumunda Sorucu tarafından 17 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. Dut'un yararları faydaları özellikleri nelerdir eler içerir hangi vitaminler ?
     



  2. Cevap: Dut'un yararları faydaları özellikleri nelerdir ?

    Dut; *kansızlık
    *astım
    *bronşit
    *ülser ve benzeri mide hastalıkları
    *ağız ve ağız hastalıkları;bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıklarına iyi gelir
    *ateş düşürür
    *Karaciğeri kuvvetlendirir
    *bebeklerin gelişiminde de etkilidir
    *soğuk havalarda vücut direncini artırır
    *sporculara ihtiyaç duydukları enerjiyi de sağlar.
    Uzmanlar; zekayı da geliştiren dutun yapraklarının ağız yaraları, salya ve ağız kokuları için başvurulan en etkili tedavi yöntemlerinden biri olduğunu dile getiriyor. Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır. Aç karnına yenirse kabızlığı giderir ve hatta ishal yapabilir, bağırsak kurtlarını düşürmeye de yardımcı olur.Diyet yapanlar için en yararlı olduğu belirtilen besinlerin başında dut geliyor.
    Kalsiyum,demir,B1,B2 ve C vitaminleri içeren dut taze ve kuru olarak tüketilebildiği gibi dut şurubu ve dut pekmezi olarak da kullanılabilir.