Dut Faydaları Yararları

'Şifalı Bitkiler' forumunda Ezlem tarafından 12 Şubat 2011 tarihinde açılan konu


  1. Dutun Faydaları,dutun Yararları,Ağız kokusunu ne giderir,

    Duttan yapılan pekmezin besin değeri yüksek bir yiyecek olduğu biliniyor Dut; kansızlık, astım, bronşit, ülser ve benzeri mide hastalıklarını iyi ediyor Bebeklerin gelişiminde de etkili olan dut; soğuk havalarda vücut direncini artırıyor Ayrıca, sporculara ihtiyaç duydukları enerjiyi de sağlıyor Uzmanlar; zekayı da geliştiren dutun yapraklarının ağız yaraları, salya ve ağız kokuları için başvurulan en etkili tedavi yöntemlerinden biri olduğunu dile getiriyor


    DUT: Meyveleri beyaz ve kara olan dutun barındırdığı vitamin ve minerallerin yanında mikrop öldürücü özelliği vardır Ayrıca dutun yaprakları ipek böceklerini beslemek için de kullanılır

    Dutun Faydaları: Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır Ateş düşürür Karaciğeri kuvvetlendirir Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır Aç karnına yenirse kabızlığı giderir ve hatta ishal yapabilir, bağırsak kurtlarını düşürmeye de yardımcı olur

    Dut Nasıl Kullanılır? Dut taze ve kuru olarak yenebilir Ayrıca dutun şurubu, reçeli ve pekmezi yapılabilir Dutun Yaprakları da kullanılır Yaprakları kaynatılıp suyu içilirse kabızlığa iyi gelir Dut kabuğu ve yaprağı kaynatılıp bunun suyuyla gargara yapılırsa diş ağrılarını dindirir Dut şurubu mide ve bağırsak iltihaplarını iyileştirmeye yardımcı olur