Düğün Yahnisi

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 19 Temmuz 2008 tarihinde açılan konu


  1. Düğün Yahnisi


    [​IMG]


    Malzemeler


    8 Parça Kemikli Kuzu Eti
    5 Adet Kuru Soğan
    1 Çay Kaşığı Tarçın
    2 Adet Karanfil
    2 Çay Kaşığı Tuz
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    Bir Miktar Yoğurt
    Yeterince Su


    Yemeğin Tarifi


    Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyalım.Bol su
    ile iyice pişirelim.Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla almayı ihmal
    etmeyelim.

    Eti kevgirden geçirip suyunu süzelim.Etleri kemiklerinden ayıralım.Temizlediğimiz
    etleri yoğurda bulayıp yada arzuya göre sade olarak yağda kızartarak bir
    tencereye alalım.

    Etleri kızarttığımız yağda halka halka doğradığımız soğanları pembeleştirelim.
    Tarçın,karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavuralım.

    Kavurduğumuz malzemeyi tencereye aldığımız etlerin üzerine yağı ile birlikte
    ilave edelim.20 dk kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra servis yapalım.

    Afiyet Olsun.