Düğün Pilavı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 28 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Düğün Pilavı Tarifi
    Resimli Düğün Pilavı Tarifi

    MALZEMELER:
    • 2 bardak pirinç,
    • 3 bardak su (veya etsuyu),
    • 3 kaşık yağ,
    • tuz,

    yarım fincan çam fıstığı, (ya da yarım bardak nohut).

    YAPILIŞI:

    Yağ eritilir. Sonra, çam fıstığı ilave edilerek hafif ateşte, hafif pembeleşinceye kadar karıştırılır. Sonra sıra ile şu işlemler yapılır

    Temizlenen pirinçler ilâve edilip, kavrulur.

    3 bardak su ilave edilir. Kapağı kapatılarak pirinçler pişirilir.

    Pirinçler suyunu çekince, üzerine gazete kâğıdı veya temiz bir peçete örtülür. Tencerenin ağzı kapatılıp demlenmesi beklenir.

    [​IMG]