Düğün Çorbası

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 13 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. MALZEMELER
    100 gr Kuzu Gerdan
    2 Çorba Kaşığı Un
    2 Çorba Kaşığı Yoğurt
    1/2 Çay Bardağı Limon Suyu
    1 Adet Yumurta
    4 Su Bardağı Et Suyu
    3 Çorba Kaşığı Tereyağı
    Bir Tutam Kırmızıbiber
    Tuz


    HAZIRLANIŞI

    Kuzu gerdanını 4 su bardağı suda haşlayın. Küp küp doğrayın. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın.
    2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yourt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin.
    Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.