Düdüklüde pişirme süreleri listesi

'Zaman Tüneli' forumunda Yasemin tarafından 25 Şubat 2013 tarihinde açılan konu


  1. Düdüklü Tencerede Yemek Pişirme Süreleri


    Düdüklü Tencere kullanmak oldukça itina ister bunun için pişirilecek malzemenin yemeğin süresi çok önemlidir.

    Taze Fasülye 20-25

    Kuru fasulye ıslatılmamış 30-45

    Nohut ıslatılmamış 30-45

    Yeşil mercimek ıslatılmamış 20

    Kırmızı mercimek ıslatılmamış 3

    Buğday salata için 10

    Buğday çorba için 20

    Pirinç 6-8

    Tavuk bütün 15

    Tavuk parçalanmış 10

    Hindi parçalanmış 30

    Dana biftek 10

    Dana haşlama bütün 30

    Tas kebabı 10

    Dana dil 45-60

    Patates kabuklu 10

    Patates soyulmuş 5

    Enginar 8

    Kereviz bütün 10-15

    Kereviz doğranmış 6

    Bezelye 5

    Havuç 8-10

    Karnabahar 5

    Pancar 10

    Yaprak sarması 10

    Sebze çorbası 8

    Balık beyaz etli 3

    Balık siyah etli 7

    Mısır 15