Düdüklüde Kuru Fasulye Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 15 Şubat 2011 tarihinde açılan konu


  1. düdüklüde kuru fasulye,düdüklüde kuru fasulye tarifi,düdüklüde kuru fasulye yapılışı

    DÜDÜKLÜDE KURU FASULYE

    [​IMG]

    Malzemeler
    2 su bardağı kuru fasulye
    250 gr kuşbaşı et
    2 ader soğan
    1 diş sarımsak
    2 adet sivri biber
    1,5 çay bardağı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı tuz

    Hazırlanışı
    Kuru fasulye akşamdan ıslatmadan yıkanır, düdüklüye konur. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su konur. Kapak kapatılır. Fasulyenin cinsine göre, pim çıktıktan sonra 20-30 dakika pişirilir. Bu arada ince kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine et konur, 10 dakika kavrulur. Sonra ince doğranmış biber ve sarımsak katılır. 5 dakika daha kavrulur. Salça ve tuz eklenir. Bir kaç tur çevrilir. Karışım düdüklüde haşlanmış olan fasulyeye ilave edilir. Düdüklünün kapağı kapatılır. Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır. 5 dakika daha pişirilir. Ateşten alınır, sıcak servis edilir.