Düdüklü tencerede tavuklu pilav nasıl yapılır?..Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 20 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. RESİMLİ Düdüklü tencerede tavuklu pilav
    düdüklü tencerede tavuklu pilav nasıl yapılır?
    ******DÜDÜKLÜ TENCEREDE TAVUKLU PİLAV******

    MALZEMELER:

    1 su bardağı pirinç
    1 su bardağı et veya tavuk suyu yoksa 1 su bardağı su
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 çay kaşığı sirke (pialavın daha kabarık olmasını sağlıyor)
    1 tane kesme şeker
    Tuz
    Bir kase haşlanıp didiklenmiş tavuk eti
    Veeee bir adet düdüklü tencere:)
    [​IMG]
    YAPILIŞI:

    1-Pirinci tel süzgüye alıp elinizi hiç değdirmeden akan suyun altında yıkayın.Süzün uygun bir kaba alın.
    2-Üzerine karnar suyu ilave edip yarım saat dinlendirin.Eğer zamanınız yoksa 15 dakika yeterli olur.
    3-Sürenin sonunda tekrar süzgüye alın süzün.Akan suyun altında elinizi değdirmeden tekrar yıkayın ve süzgüde bırakın.

    BU PİLAVIN İLK AŞAMASI.EĞER SABAHTAN HAZIRLARSANIZ BU ŞEKİLDE AKŞAM PİŞİRİNCEYE DEK SÜZGÜDE BU ŞEKİLDE BEKLETEBİLİRSİNİZ.VE AKŞAM PİŞİRİP SICAK SICAK SERVİS YAPABİLİRSİNİZ...


    İyice süzülen ve kuruyan pirinç tane tane pişer.Eğer hemen pişirmek isterseniz:

    1-Düdüklü tencereye yağları,tavuk suyunu,şekeri,sirkeyi ve tuzu ilave edin kaynasın.
    2-Kaynamaya başlayınca tavuk parçalarını ve pirinçleri ilave edin karıştırın.
    3-Pirinçler kaynamaya başlayınca düdüklünün kapağını kapatıp mandalı dik konumda bırakın.
    4-Buhar çıkışı olduğu anda mandalı indirin ve ocağı iyice kısın.Tam 5 dakika pişirin ve ocaktan alın.
    -10-15 dakika hiç açmayın iyice dinlensin.Sürenin sonunda kapağını açıp çatalla karştırın.Sıcak sıcak servis yapın..AFİYET OLSUN..