Düdüklü Tencerede Güveç

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 12 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    Düdüklü Tencerede Güveç
    Malzemeler

    1 kilo dana kuşbaşı
    2 adet domates
    3 adet yeşil biber
    1 tatlı kaşığı pulbiber
    1tatlı kaşığı tuz
    karabiber

    Hazırlanışı Biberlerle domatesleri doğrayın kuşbaşıyla birlikte düdüklü tencereye koyun suyu bitene kadar kavurun üzerini aşacak kadar sıcak su koyup kapağını kapatın. Kaynamayıp hava deliğini kapadıktan sonra 50 dakika orta ateşte pişirin kapağını açtıktan sonra karabiber serpin… (NOT:karabiberi en son koymamızın sebebi başta koyarsak etimizi karartır) Afiyet olsun…
     



  2. Cevap: Düdüklü Tencerede Güveç

    Birkaç gün önce güveç kabında yaptım tadı nefisti.Bu tarif soğan sevmeyenler için galiba;) Pilavın da nefis görünüyor:f196: