Düdüklü Tencere Pilavı

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 15 Haziran 2010 tarihinde açılan konu


  1. Düdüklü Tencere Pilavı
    Düdüklü Tencerede Pilav Tarifi

    [​IMG]

    Malzemeler


    2 bardak pilavlık pirinç
    2 bardak su
    150 gr tereyağı veya margarin
    1 tane tavuksuyu bulyon


    Tarif


    Pirinci 15 dk sıcak suda bekletip, bol su ile yıkayıp süzün. Düdüklü tencereye yağı , suyu ve bulyonu koyup kaynatın. Su kaynayınca süzülmüş pirinci ilave edin. Kaynamaya başlayınca kapağını kapatın. Buhar çıkınca düdüğünü indirip ateşin altını iyice kısın saate bakın tam 5dk sonra ateşin altını kapatın. Sadece 15dk dinlendirin.