Dübari Çorbası (Fransız Mutfağı)

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 21 Nisan 2009 tarihinde açılan konu


  1. MALZEMELER
    8 kişilik
    1 çorba kaşığı yağ
    1 küçük karnabahar
    2 lt et suyu
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 kahve fincanı un
    1 su bardağı süt
    1 küçük ince dilimlenmiş soğan
    ¼ kereviz
    ¼ pırasanın beyazı

    HAZIRLANIŞI

    Karnabaharın dallarını keserek yıkayın. Sonra kaynar suda 20 dakika haşlayın. Üzerine soğuk su döküp soğutun. Sudan çıkarın ve dallarının üzerindeki beyaz çiçekleri teker kesip garnitür olarak bir tabağa koyup muhafaza edin. Bir tencerede yağı koyup kızdırın. Sebzeleri ekleyip bir dakika kavurun. Karnabahar dallarını, et suyunu ilave edip kaynatın. Sütle unu başka bir kapta iyice karıştırın ve ezin. Kaynayan çorba suyuna karıştırarak yedirin ağır ateşte 15 dakika kaynatıp süzün. Karnabahar çiçeklerini de ilave edip bir kere karıştırarak servis edin.


    ...Afiyet olsun
     



  2. Cevap: Dübari Çorbası (Fransız Mutfağı)

    blue nerden buluyosun böyle ilginç tarifleri denicem bunu bakalım nasıl olcak merak ettim valla
     



  3. Cevap: Dübari Çorbası (Fransız Mutfağı)

    Benim anne tarafım Fransa'lı :):)