Dört Mevsim Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 15 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Dört Mevsim Çorbası Tarifi Resimli
    Dört Mevsim Çorbası Tarifi
    Resimli Dört Mevsim Çorbası Tarifi

    [​IMG]

    Dört Mevsim Çorbası Tarifi Resimli

    Dört Mevsim Çorbası
    Dört Mevsim Çorbası nasıl yapılır, Dört Mevsim Çorbası yemek tarifi

    Malzemeleri
    2 çorba kaşığı tereyağı
    250 g kıyma
    1 çay bardağı nohut
    1 çay bardağı buğday
    1 havuç
    1 kabak
    1 soğan
    2 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı yoğurt
    et suyu
    kırmızı biber
    karabiber
    tuz
    kuru nane
    1/2 limon suyu

    Hazırlanışı
    Kıyma, yarım soğanın rendesi, tuz ve karabiber yoğrulur. Bu karışımdan küçük köfteler yuvarlanır. Tencereye tereyağı koyulur ve kalan soğan doğranıp bu yağda sotelenir. İçine çok küçük küpler halinde doğranmış havuç ve kabak ilave edilir. Bir miktar sotelendikten sonra et suyu koyulur. İçine haşlanmış nohut ve buğday da ilave edilip kaynamaya bırakılır. Hazırlanan köfteler tavada biraz yağda kızartılır. Kaynamakta olan çorbaya ilave edilip karıştırılır. Yoğur, un ve limon suyu bir kapta çırpılır ve kaynayan çorbaya yavaş yavaş ilave edilir. Bir miktar kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve yağ eritilip kırmızı biber ve kuru nane yakılarak çorbanın üzerine dökülüp servis yapılır.