Dondurmalı sundae nasıl yapılır

'Haberler' forumunda Dark tarafından 3 Nisan 2011 tarihinde açılan konu


  1. Dondurmalı sundae Tarifi Dondurmalı Sundae Nasıl yapılır
    [​IMG]
    Dondurmalı sundae Tarifi
    sundae tarifi sundae sundae nasıl yapılır işte tarifi,
    4 kişi için sundae tarifi

    Sundae için Malzezeler
    1 litre vanilyalı dondurma (tarifi altta)
    3/4 su bardağı çikolata sosu (tarifi altta)
    4 adet külah
    Süs için şekerden burun, çikolatadan göz ve ağızlar (tarifi altta)


    [​IMG]

    Yapılışı
    Dondurma kuplarına çikolata sosu ve dondurma koyup bir kaşık yardımıyla karıştırın.
    Üzerlerine dondurma kaşığıyla şekil verdiğiniz birer top vanilyalı dondurma yerleştirin.
    Dondurma kabında erimiş olan dondurmaya külahların tersini hafifçe batırıp topların üstüne yerleştirin.
    Aynı şekilde erimiş dondurmayı yapıştırıcı gibi kullanarak burun, göz ve ağız kısımlarını da yapıştırın ve servis yapın.

    VANİLYALI DONDURMA

    Tarif David Lebovitz‘in Perfect Scoop adlı kitabından alınmıştır.
    Yaklaşık 1 litre dondurma için

    Malzemeler
    250 ml (1 su bardağı) tam yağlı süt
    150 gram (3/4 su bardağı) şeker
    500 ml (2 su bardağı) krema
    1 adet çubuk vanilya
    6 adet yumurta sarısı
    3/4 çay kaşığı vanilya özütü

    Yapılışı
    Süt, şeker ve kremanın 1 su bardaklık kısmını bir tencerede ısıtın.
    Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip bıçak yardımıyla tohumlarını sıyırın ve çubukla beraber ısınmış sütlü karışımın içine atın. Ateşten alıp kapağını kapatın ve 30 dakika demlenmeye bırakın.
    Bir karıştırma kabına kremanın geri kalan kısmını koyun. Üzerine de ince delikli bir süzgeç yerleştirin.
    Ayrı bir kapta yumurta sarılarını iyice çırptıktan sonra ılınmış olan sütü azar azar ekleyerek durmaksızın çırpın. Ardından karışımı sütün olduğu tencereye geri aktarıp tekrar ocağa alın ve orta ateşte durmaksızın koyulaşana kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.

    Koyulaşan karışımı süzgeçten geçirerek kremanın geri kalanına ilave edin, vanilya özütünü ekleyin ve buz ve soğuk su dolu bir kabın içinde iyice soğuyana kadar karıştırın.
    Isıya dayanıklı kapaklı bir kaba aktarıp ertesi güne kadar buzdolabında soğutun.
    Ertesi gün dondurma makinenizin talimatlarına uygun bir şekilde hazırlayıp tekrar hava geçirmeyen bir kapta buzlukta muhafaza edin.
    Servis yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkartıp gelatonun biraz açılmasını bekleyin.

    ÇİKOLATA SOSU

    Tarif Dorie Greenspan‘in Chocolate Desserts by Pierre Herme kitabından uyarlanmıştır.
    Yaklaşık 3/4 su bardağı sos için

    Malzemeler
    90 gram bitter çikolata (%70 kakao), rendelenmiş
    1/2 su bardağı su
    1/4 su bardağı krema
    2 çorba kaşığı şeker
    1 çorba kaşığı mısır şurubu (opsiyonel, yerinde şeker de kullanabilirsiniz)

    Yapılışı
    Bütün malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte eriyip koyulaşana kadar karıştırın (10-15 dakika kadar).
    Çok fazla koyulaşmasını beklemeyin; akışkan bir sos olacaktır. Bir kaba aktarıp soğuyana kadar buzdolabında bekletin.

    SÜSLER

    Malzemeler
    40 gram bitter çikolata
    2 adet Haribo Çilex

    Yapılışı
    Göz ve ağız kısımları için çikolatayı benmari usulü eritin.
    Ardından bir suluboya fırçası yardımıyla bir parşömen kağıdına göz ve ağız kısımlarını çizip buzdolabında sertleşene kadar bekletin.
    Burun kısımları için Haribo çilex şekerlemelerinin kenarlarını yuvarlak şekilde kesin.

    alıntıdır: cafefernando