Dondurmalı Kazandibi Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 19 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Dondurmalı Kazandibi Tarifi
    Dondurmalı Kazandibi Tarifi Resimli
    Resimli Dondurmalı Kazandibi Tarifi

    Tatlıya dondurma ilave ettiğinizde çok güzel oluyor. Kazandibi ile dondurmanın karışımı ile oluşan lezzeti mutlaka denemelisiniz. Aşağıda dondurmalı kazandibinin tarifini bulabilirsiniz.
    [​IMG]
    Dondurmalı kazandibi için gerekli malzemeler:
    250 gram tavuk göğsü
    5 su bardağı süt
    1 litre krema
    1 su bardağından 1 parmak fazla tozşeker
    1 çorba kaşık tepeleme nişasta

    Dondurmalı kazandibinin yapılışı:
    Tavuğu 35 dakika süreyle haşlayın.
    Diğer taraftan süt, krema ve tozflekeri bir tencereye alarak oca¤a oturtun.
    Tavuk haşlandıktan sonra sudan alıp blendere koyun.
    Ocaktaki sütten 2 kepçe alarak üzerine ekleyin.
    Birlikte çektikten sonra yeniden ocaktaki süte ilave edin.
    Kaynama noktasına geldiğinde soğuk suyla açtığınız nişastayı üzerine ekleyin.
    2-3 dakika daha pişirilip, kazandibi kokusunu sağlamak için hafifçe dibinin tutmasını sağlayın.
    Daha sonra uygun bir tepsiye bir parmak kalınlığında döküp, yayın.
    Tepsiyi ocak üzerine koyup yüksek ateşte muhallebinin altını iyice karamel rengini alana kadar piflirin.
    Bu sırada tepsiyi çevirerek her yerinin piflmesini sağlayın.
    Kazandibini 1 gün süreyle buzdolabında soğumaya bırakın.
    Servis için kare şeklinde kesip tabaklara alın.
    Üzerine arzunuza göre dondurma ekleyerek servis yapın.