Dondurmalı Kadayıf Tatlısı

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 7 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    Dondurmalı Kadayıf Tatlısı Malzemeler:
    300 gr. kadayıf
    1 çorba k. tereyağı

    Kreması için:
    2,5 su b. süt
    3 çorba k. un
    1 yumurta sarısı
    1çay b. tozşeker
    damla sakızı

    Şerbeti için:

    2,5su b. tozşeker
    2 su b. su

    Üzeri için:

    Dondurma
    çilek
    nane

    Hazırlanışı: İlk olarak kreması hazırlanır. Bunun için; tencereye süt, un, toz şeker, damla sakızı ve yumurta sarısı alınarak karıştırılarak pişirilir. Diğer taraftan şerbeti hazırlanarak soğumaya bırakılır. Bu arada kadayıf iyice birbiriden ayrıldıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek karıştırılır. Hazırlanan kadayıftan parçalar koparılarak küçük bir kasenin içerisine yayılır. İçerisine krema konulduktan sonra kadayıflar üzerine kapatılarak kase ters çevrilip kadayıf fırın kabına alınır. Bütün kadayıf için aynı işlem tekrarlanır. Daha sonra 180 derecelik fırında pişirilir. Fırında çıkarıldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülür. Servis yapılırken üzerine dondurma, çilek ve taze nane yaprakları ile servis yapabilirsiniz.
     



  2. Cevap: Dondurmalı Kadayıf Tatlısı

    Kaseyle ters çevirme usulü güzelmiş.İçerisinde ceviz de olsaymış keşke.:f196:
    Hazırlayan zevkli biriymiş görüntü harika:f40: