Dondurmalı İrmik Helvası

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 15 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Dondurmalı İrmik Helvası
    Malzemeler:
    - 1 su bardağı irmik
    - 1 su bardağı süt
    - 1 su bardağı su
    - 1 su bardağı tozşeker
    - 1 paket vanilya
    - 2 çorba kaşığı margarin
    - yarım çay bardağı sıvıyağ
    - üzeri için fındık içi
    - iç dolgusu için vanilya yada marş usulü dondurma

    Hazırlanışı:

    Margarini ve sıvıyağı tencerede ısıtın. İrmiği ilave edip yaklaşık 20 dakika kadar kavurun. İrmiğin rengi pembeden biraz daha koyu olmalı. Diğer tarafta süt, su ve tozşekeri tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca kavrulmuş irmiği şerbetin üzerine dökün. Biraz karıştırıp irmiği ocaktan alın ve bir örtüye sarıp demlenmeye bırakın. Kaselerin dibine fındık içinden paylaştırın. Üzerlerine bir iki kaşık irmik helvası, helvanın üzerine 1 top dondurma koyun. Son olarak yine kaseyi doldurana kadar irmik helvasını koyup, tatlı tabağına kaseye ters çevirin ve servis yapın.