Dondurmalı Erik Tatlısı

'Kısa Bilgiler' forumunda Masal tarafından 4 Eylül 2012 tarihinde açılan konu


  1. Dondurmalı Erik Tatlısı Tarifi


    Dondurmalı Erik Tatlısı Nasıl Yapılır


    Bugün sizlerle misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir tatlı paylaşacağım. Gayet hafif ve evdeki malzemelerle yapabileceğiniz bir tatlı türü. Dondurmayı isterseniz kendiniz alabilirsiniz. Dilerseniz marketten vanilyalı dondurma da alabilirsiniz. Gelelim tatlımız için gerekli malzemelere:

    Dondurmalı Erik Tatlısı İçin Malzemeler:

    Yarım kg erik (kırmızı olgun erik)

    500 gr toz şeker

    Bir miktar su

    Tarçın

    Ceviz ya da badem

    1 çorba kaşığı nişhasta

    Dondurmalı Erik Tatlısı Yapılışı:

    Erikleri yıkayıp hazırladıktan sonra ortadan ikiye bölüp çekirdeklerden temizleyin. Bütün erikler bittikten sonra yarım kg şekeri eriklerin üzerine dökün ve üzerine yarım çay bardağı kadar su koyup 2 saat kadar bekletin. Erikler 2 saat sonra sulanacak. Daha sonra ocağa alın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tarçın ve 1 çorba kaşığı nişhastayı koyun. (nişhastayı bir miktar suyla ıslatın ki sıcak eriklerin üzerinde top top kalmasın) 2 dk sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Erikler soğuduktan sonra yarım kg vanilyalı dondurmanın üzerine erikleri koyup en son erik suyundan üzerine dökün. Son olarak da cevizle süsleyerek servis yapın afiyet olsun...
     



  2. Cevap: Dondurmalı Erik Tatlısı

    Oldukça Lezzetli bir tarife benziyor dondurmada olunca doyum olmaz tadına Teşekkürler paylaşım için deniyelim bakalım nasıl olucak