Dondurmalı Armut Tatlısı Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda breakstar tarafından 7 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu


  1. Dondurmalı Armut Tatlısı Tarifi Yapımı

    MALZEMELER
    4adet olgun armut,
    ½ kg kaymaklı dondurma,
    3kaşık şeker,
    3kaşık bal,
    50gr tereyağı,
    1kaşık zencefil



    HAZIRLANIŞI
    Armutların kabuklarını soyun, boylamasına 2’ye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Bunları fırın kabına dizin, üzerlerine şeker ve zencefil serpin. Tereyağından minik parçalar koyup balı paylaştırın. 160derecede 15dk pişirin ve yanında dondurma ile bekletmeden servis edin.
     



  2. Cevap: Dondurmalı Armut Tatlısı Tarifi

    Deniyeceğim tşkler