Domatesli patlıcan kayığı nasıl yapılır

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 16 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. DOMATESLİ PATLICAN KAYIĞI

    4 Adet patlıcan

    4 Adet domates

    125 gr dil peyniri

    1 Su bardağı ufalanmış ekmek içi

    10 Adet siyah zeytin

    4-5 Diş sarımsak

    1 Çay kaşığı kekik

    1 Çay kaşığı mercanköşk

    4-5 Dal maydanoz

    3 Çorba kaşığı zeytinyağı

    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı

    Fırını 170 dereceye ayarlayın.

    Peyniri zar şeklinde doğrayın.

    Sarımsakları ince ince kıyın.

    Domatesleri soyup, küçük dilimler halinde kesin.

    Siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük dilimleyin.

    Patlıcanları yıkayıp kurulayın.

    Fırında 15 dakika közleyin ve ılınınca uzunlamasına ortadan ikiye kesin.

    İç kısmını çıkarıp, derin bir kaseye alın ve minik parçalara kesin.

    Ekmek içi, peynir, domates, sarımsak, zeytin, baharatlar, zeytinyağı, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.

    Hazırladığınız bu karışımla patlıcanların içini doldurun.

    Yağlanmış bir fırın tepsisine dizip, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.

    Sıcak olarak servis yapın.

    Tereyağlı Havuç Sote

    1250 gram havuç

    10 bardak su

    2 silme tatlı kaşığı tuz

    ÜSTÜNE:

    120 gram tereyağı, ya da margarin (6 çorba kaşığı)

    2 tatlı kaşığı pudra şekeri

    1 Bir tencereye; 10 bardak su, 2 silme çorba kaşığı tuz ile, yarım adet limonun suyunu koyarak, kaynamaya bırakmalı, kaynayınca buna; soyulmuş, ortasından ikiye bölünmüş ve doğranmış 1250 gram havuç koyarak tencerenin kapağını kapatmalı ve havuçlar pişinceye kadar 30 dakika haşlamalı ve sularını süzmelidir.

    2 Suları süzülünce, bunları; içinde ancak erimiş bir halde 6 silme çorba kaşığı tereyağı, ya da margarin ve 2 tatlı kaşığı pudra şekeri olan tencereye katarak, küçük ateşte sallamak suretiyle havuçları ancak beş dakika sote etmeli ve servis yapmalıdır.