Domatesli Mantı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 16 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Domates soslu mantı tarifi
    Domatesli Mantı Nasıl Yapılır
    Resimli Domatesli Mantı Tarifi
    Domatesli mantı resimli tarif


    [​IMG]

    Domatesli Mantı Tarifi

    1 yemek kaşığı salça
    250 gr un
    200 gr irmik
    400 gr kıyma
    yarım demet fesleğen
    2 yemek kaşığı sirke
    3 adet soğan
    1-2 adet acı kırmızı biber
    1 su bardağı tavuk suyu
    1 diş sarmısak
    150 ml zeytintyağı
    100 gr mantar
    500 gr domates
    toz şeker
    tuz
    karabiber.

    Domatesli Mantı Tarifi :


    Hamur için, 200 gr un, irmik, ve 4/5 su bardağı suyu yoğurup top yapın, üstü örtülü olarak 1 saat buzdolabında bekletin. İç için, 2 adet soğan ve sarmısağı ayıklayıp kıyın. 2 yemek kalığı zeytinyağında kıymayla kavurun. Tuz ve karabiber atın. Hamuru 4 eşit parçaya ayırıp açın. Kenarlarını düzeltip 5 cm\' lik kareler kesin. Ortalarına iç koyup üçgen şeklinde kapatın. Bol tuzlu suda 8 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile çıkartın. Domateslerin kabuklarını soyun, dürde bölün, çekirdeklerini çıkartın. Kalan soğanları küçük küçük doğrayın. Kalan zeytinyağını kızdırın. Soğanları, mantarları ve bütün olarak acı biberi yağda kavurun. Salça ilave edin. Tavuk suyu, sirke ve yarım su bardağı su katıp sıvı miktarı yarıya inene kadar kaynatın. Tuz, karabiber ve toz şeker ilave edin. Mantı ve domates dilimlerini ilave edip 5 dakika ısıtın. Fesleğen yaprakları ile servis yapın. Afiyet olsun..