Domatesli Konsome

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. Domatesli Konsome

    Malzemeler

    1 kg domates
    3 diş sarımsak
    1 demet yeşil soğan
    3 dal taze fesleğen
    1 çorba kaşığı zeytin yağı
    Tuz
    Karabiber

    Yapılışı
    Zeytin yağı tencere’de hafifçe ısıttıktan sonra içine ufalanmış sarımsak ve ince kıyılmış yeşil soğan konur. Hafif ateşte çevrilir. Domatesler ayrı bir kapta birkaç saniye için kaynar suya konur, sonra kolayca kabukları soyulur ve doğranıp soğan ve sarımsağın tenceresine eklenir. Tuz ve biber isteğe göre eklendikten sonra, tencerenin kapağı yarıya kadar kapanır ve 5-7 dakika boyunca daha ateşte tutulur.
    Ateş söndürüldükten sonra ufalanmış fesleğen eklenir, kapak altında birkaç dakika kokusunu versin diye bekledikten sonra küçük kaselerde sıcak olarak servis edilir.