Domatesli Barbunya Balığı

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Malzemeler

    8 Orta boy Barbunya
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Küçük Soğan
    2 Orta Boy Dolmalık Biber
    4 Orta Boy Domates
    1 Defne Yaprağı
    1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
    1/3 Tatlı Kaşığı Karabiber
    1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu
    1/2 Tatlı Kaşığı Biberiye
    1 Küçük Limon
    16 Adet Yeşil Zeytin



    Yemeğin Tarifi



    Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak soğanı piyaz doğrayın.
    Dolmalık biberi, sap ve çekirdekli kısmını çıkarıp attıktan sonra, ince şeritler
    halinde kesin. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra,
    iri zar biçimi doğrayın. Barbunyaların pullarını kazıyıp karnını yarın. İç organlarını
    ve galsamelerini çıkarıp atın. Bol akar suyla yıkayın. Limonu ince dilimleyin.
    Küçük bir tencerede, tereyağı orta ateşte eritin. Yağ erir erimez soğanı katıp
    2 dakika, sık sık karıştırarak sote edin. Biberi ilave edip birkaç kere karıştırdıktan
    sonra domates, defne yaprağı, tuz ve karabiberini koyup 5 dakika pişirin.
    Tencereyi ateşten alın. Dereotunu ilave edip karıştırın.
    Barbunyaları, cam kaba yerleştirin. Üzerlerine biberiyeyi serpin. Domates sosunu
    balıkların üstüne döküp en üste de limon ve zeytinleri koyun. Kabı ısıtılmış fırına
    sürüp 20-25 dakika pişirin. Kabı fırından alıp, balıkları sıcak olarak servis edin.