Domates Soslu Balık

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 4 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Domates Soslu Balık Tarifi

    Ton balığının içeriğindeki protein, beynin performansını arttırıyor. Değerli bir aminoasit olan 'tirosina' ise sinir ileticilerini uyararak bu işleve yardımcı oluyor.

    KAÇ KİŞİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 20 dk

    Malzemeleri

    600 gr dilimlenmiş taze tonbalığı
    4 domates
    4 soğan
    2 diş sarımsak
    3-4 dal maydanoz
    1-2 defneyaprağı
    2 çorba kaşığı kapari
    1 çorba kaşığı sirke
    1 su bardağı su
    1 çay kaşığı kekik
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz, karabiber

    Yapılışı
    * Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.

    * Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Domates ve defneyaprağını ilave edip 5 dakika pişirin. Balık, tuz, kekik ve sirkeyi ekleyin. Sirke buharlaşınca bir bardak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin.

    * Kapariyi sudan geçirip süzün ve balığa ekleyin. Balığı kevgirle ayrı bir tabağa alıp sosunu yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp balığı ekleyin. Üzerini kapatıp 5 dakika dinlendirin. Maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.

    Domates soslu balığın 1 porsiyonu 295 kaloridir.