Domates konservesi yapımı

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 24 Haziran 2010 tarihinde açılan konu


  1. Domates Konservesi Yapılışı,

    [​IMG]

    Domates Konservesi için Malzemeler

    5 kg. domates,
    1 çorba kaşığı toz şeker,
    1 çorba kaşığı tuz,
    3 çorba kaşığı zeytinyağı,


    Hazırlanışı

    1-Domatesler kabuklarıyla beraber rondoda geçirilir.

    2-Büyükçe bir tencerede kısık ateşte kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dk pişirin.

    3-Kaynar halde içi kuru olan kavanozlara konulur ve ters çevirilir. Hiç boşluk kalmayacak şekilde kavanozların ağzına kadar domates püresiyle doldurulur

    4-Üzerine battaniye, havlu v.s bir örtüyle örtün. Böyle 1 gün bekletilir. Kavanozların açılıp açılmadığı kontrol edilir ve ters çevirilir.

    5-Karanlık bir ortamda kiler dolabı v.s muhafaza edin. Açıldıktan sonra buzdolabında tutun.

    DOMATES KONSERVESİ YAPILIŞ AŞAMALARI


    [​IMG]
    Domatesler kabuklarıyla beraber rondoda geçirilir.

    Büyükçe bir tencerede kısık ateşte kaynatılır.

    [​IMG]
    Kaynar halde içi kuru olan kavanozlara (Hiç boşluk kalmayacak şekilde kavanozların ağzına kadar) doldurulur.

    [​IMG]
    Havlu yardımıyla ters çevrilir.

    [​IMG]
    [​IMG]
    Üzerine battaniye, havlu v.s bir örtüyle örtün. Böyle 1 gün bekletilir. Kavanozların açılıp açılmadığı kontrol edilir ve tekrar ters çevirilir.
    Alıntı​
     



  2. Cevap: Domates konservesi yapımı

    Sen mi yaptın bunu Yaren :f40: Öyle görünüyor sanki :)

    Eskiden annem de yapardı aynı bu şekilde :f40: Sadece domates değil, fasulye,bamya,vişne vs olurdu.
     



  3. Cevap: Domates konservesi yapımı

    bence güzel f16 :D