doğum günü yaş pasta tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 5 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Doğum günü pastası tarifleri
    Doğum günü pastası tarifi resimli
    Resimli yaş pastalar

    [​IMG]

    Bu tarif 15 kişiliktir. Kalabalık kutlamalar için ideal bir ölçüdür.

    Malzemeler :

    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    8 adet yumurta
    6 su bardağı un
    4 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı ılık süt

    Keki ıslatmak için :

    1 su bardağı portakal suyu
    3 yemek kaşığı Hindistan cevizi

    Kreması için :

    4 su bardağı süt
    1 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 yemek kaşığı mısır unu (veya normal un)
    1 paket vanilya
    1 adet yumurta
    1 su bardağı şeker

    Krem şanti için :

    1 paket toz krem şanti
    1 su bardağı soğuk süt

    Yapılışı :

    Öncelikle kek hamuru hazırlanır. Yumurta ile şeker köpürene dek iyice çırpılır. Diğer malzemeler sırasıyla ilave edilerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Yağlanmış ve unlanmış kalıba veya orta büyüklükte bir tepsiye dökülür. 175 derece fırında pişirilir. Kek iyice soğuyunca ikiye bölün. Bu işlemi dikiş ipliği yardımı ile yapabilirsiniz.

    Kreması için; sütün içine mısır unu (yada normal un) ve nişastayı koyup, karıştırın. Daha sonra şeker, yumurta ve vanilyayı da ilave ettikten sonra mikserle 2-3 dakika çırpın. Karıştırak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan indirin.

    Krem şantiyi, süt ile birlikte iyice katılaşıncaya dek çırpın. Sonra da buz dolabında 20 dakika bekletin. Şantiyi buzdolabından çıkarıp, soğumuş krema ile karıştırın. Tekrar mikser ile çırpıp, buzdolabında bekletin.

    Portakal suyu ile hindistan cevizini karıştırın. Bu karışım ile birinci kek dilimini ıslatın. Üzerine şantili kremanın yarısı dökün. Diğer kek dilimini yine portakallı karışım ile ıslatın. Kalan şantili kremayı dökün ve isteğe uygun fındık, fıstık ile süsleyin. 1-2 saat buzdolabında bekletin ve servis yapın.

    [​IMG]

    DOĞUM GÜNÜ PASTASI

    Gerekli Malzemeler:

    * 6 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
    * 5 çay bardağı toz şeker (Silme)
    * 1/2 çay bardağı su
    * 6 çay bardağı un (Silme, Küçük çay bardağıyla)
    * 1 paket kabartma tozu

    Ara Kreması İçin:

    * 3 su bardağı süt
    * 4 yemek kaşığı toz şeker
    * 3 yemek kaşığı un
    * 1 adet yumurta
    * 2 paket vanilya
    * 200 gr labne peyniri
    * 1 çay bardağı damla çikolata

    Üzeri İçin:

    * 1 paket krem şanti
    * 1 su bardağı süt (Soğuk)

    Yapılışı:

    * Bir kaseye 6 adet yumurtayı, 5 çay bardağı toz şekeri 15 dakika mikserle çırpıyoruz.
    * Yarım çay bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz.
    * 1-2 dakika daha çırpıyoruz.
    * Yavaş yavaş elenmiş unu, kabartma tozunu ilave edip düşük ayarda karıştırıyoruz.
    * Diğer tarafta tepsiyi yağlayıp 1 yemek kaşığı un eleyip tepsinin her tarafına gezdiriyoruz.
    * 170 derecelik sıcak fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.
    * Piştiğini anlamak için kürdan batırıyoruz. Kek pişerken fırının kapağını hiç açmıyoruz.
    * Kek pişerken ara kremasını hazırlıyoruz.
    * Tencereye süt, toz şeker, un, yumurtayı koyup mikser veya blendırda iyice çırpıyoruz.
    * Ocağa koyup karıştırarak pişiriyoruz.
    * Piştikten sonra bir kutu labne peynirini, vanilyayı katıp mikserle çırpıyoruz.
    * Kek soğuduktan sonra enine ortasından kesiyoruz. İkiye ayırıyoruz.
    * Kekin üzerine yemek kaşığı ile şekersiz süt gezdiriyoruz.
    * Tabana koyduğumuz kekin üzerine kremayı sürüyoruz.
    * Üzerine damla çikolata serpiyoruz.
    * Diğer keki üzerine kapatıyoruz.
    * Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıyoruz.
    * Pastanın her tarafına krem şantiyi sürüyoruz.
    * Artan krem şantiyi pasta enjektörüne koyup üzerine sıkarak süslüyoruz.
    * Doğum günü kime yapılıyor ise onun ismini yazıyoruz.
    * Etrafına çikolata rendeleyip serpiyoruz.
    * Bir gün önceden yapılırsa daha güzel olabilir