Doğu Timor Vizesi İçin Gerekli Evraklar

'Ülkeler' forumunda Aysell tarafından 6 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Doğu Timor Vizesi İçin Gerekli Belgeler
    Doğu Timor Vizesi İçin Gerekli evraklar nelerdir


    İŞ VEREN İSENİZ: (Tüccar, Avukat, Doktor, Serbest m.)

    İlgili makama vize talebi dilekçesi İNGİLİZCE VEYA FRANSIZCA olmalı (orijinal,antetli kağıda)
    Ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi(son 3 aylık)
    Vergi levhası fotokopisi 2008 işlenmiş olmalı
    İmza sirküleri fotokopisi
    Sicil gazetesi fotokopisi
    Maddi durumu gösteren belgeler(şahsi banka hesapları,tapu,kira kontratları,kredi kartları fotokopileri)
    2 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
    Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi(eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir)
    Ticari ise ticari davetiye
    Otel rezervasyonu
    Uçak rezervasyonu
    Vize sürenizi kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Özel Seyahat Sağlık Sigortası.
    Son 10 yıldan eski çıkartılan pasaportlar kabul edilmemektedir.

    ÜCRETLİ İSENİZ: (Sözleşmeli personel, memur , işçi vs..)

    İlgili makama vize talebi dilekçesi İNGİLİZCE VEYA FRANSIZCA olmalı
    İş yerinizden çalıştığınızı belgeleyen yazı(orijinal,antetli kağıda)
    İmza sirküleri fotokopisi
    Sicil gazetesi fotokopisi
    Vergi levhası fotokopisi 2008 işlenmiş olmalı
    Ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi(yeni tarihli)
    Sigortalı işe giriş bildirgesi fotokopisi
    Maaş bordrosu ( son 3 aylık )
    Maddi durumu gösteren belgeler(şahsi banka hesapları,tapu,kira kontratları,kredi kartları fotokopileri)
    2 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
    Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi(eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir)
    Ticari davetiye
    Otel rezervasyonu
    Uçak rezervasyonu
    Vize sürenizi kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Özel Seyahat Sağlık Sigortası.
    Son 10 yıldan eski çıkartılan pasaportlar kabul edilmemektedir.

    EMEKLİ İSENİZ:

    İlgili makama vize talebi dilekçesi İNGİLİZCE VEYA FRANSIZCA olmalı
    Emeklilik kimlik cüzdanı fotokopisi
    Emeklilik maaşının alındığı banka hesap cüzdanının fotokopisi
    Maddi durumu gösteren belgeler(şahsi banka hesapları,tapu,kira kontratları,kredi kartları fotokopileri)
    2 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
    Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi(eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir)
    Otel rezervasyonu
    Uçak rezervasyonu
    Vize sürenizi kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Özel Seyahat Sağlık Sigortası.
    Son 10 yıldan eski çıkartılan pasaportlar kabul edilmemektedir.


    ÖĞRENCİ İSENİZ:


    Okuldan öğrenci belgesi
    Öğrenci ailesinin iş durumunu ve gelirini gösteren belge
    Öğrenci ailesinden muvaffakatname (Eğer ailesinden bağımsız tura katılıyorsa ve 18 yaşından küçükse)
    2 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
    Otel rezervasyonu
    Uçak rezervasyonu
    Vize sürenizi kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Özel Seyahat Sağlık Sigortası.
    Son 10 yıldan eski çıkartılan pasaportlar kabul edilmemektedir.


    AVUKAT,DOKTOR,ECZACI VEYA MÜHENDİS İSENİZ:



    İlgili makama vize talebi dilekçesi İNGİLİZCE VEYA FRANSIZCA olmalı (orijinal,antetli kağıda)
    İmza beyannamesi fotokopisi
    Vergi levhası fotokopisi 2008 işlenmiş olmalı
    Bağlı bulundukları odadan belge (son 3 aylık olmalı)
    DOKTORLAR........................TABİPLER ODASINDAN

    AVUKATLAR.........................BARODAN

    MİMAR VE MÜHENDİSLER .......MİMARLAR VE MÜHENDİSLER ODASINDAN



    Maddi durumu gösteren belgeler(banka hesapları,tapu,kira kontratları,kredi kartları fotokopileri)
    2 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
    Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi(eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir)
    Ticari ise davetiye
    Otel rezervasyonu
    Uçak rezervasyonu
    Vize sürenizi kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Özel Seyahat Sağlık Sigortası.
    Son 10 yıldan eski çıkartılan pasaportlar kabul edilmemektedir.

    MEMUR İSENİZ :

    İlgili makama vize talebi dilekçesi İNGİLİZCE VEYA FRANSIZCA olmalı
    Çalıştığınızı belgeleyen yazı
    Seyahatiniz için izin belgesi
    Maaş bordrosu ( son 3 aylık )
    Maddi durumu gösteren belgeler(banka hesapları,tapu,kira kontratları,kredi kartları fotokopileri)
    2 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
    Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi(eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir)
    Ticari ise davetiye
    Otel rezervasyonu
    Uçak rezervasyonu
    Vize sürenizi kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Özel Seyahat Sağlık Sigortası.
    Son 10 yıldan eski çıkartılan pasaportlar kabul edilmemektedir.


    NOT: NÜFÜS CÜDANI FOTOKOPİSİ ÖNLÜ ARKALI TC KİMLİK NOSU KİMLİKTE YOK İSE MUTLAKA BELİRTİLMELİDİR.