Doğu Anadolu Bölgesinin Ünlü Yemekleri

'Türkiye ile ilgili' forumunda Elfida tarafından 27 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Doğu Anadolu Bölgesinin yöresel yemekleri
    Doğu Anadolunun ünlü yemekleri
    Doğu Anadolu Bölgesi yemekleri

    Mişmiş Tatlısı

    Malzemeler :

    Yarım kg gün ışığında kurutulmuş kayısı
    1 çay bardağı şeker
    1 çorba kaşğı kahvaltılık tereyağı
    1,5 su bardağı su
    1 çay bardağı dövülmüş ceviz

    Yapımı:

    Tereyağı tavada eriyince yıkanmış, süzülmüş kayısı kuruları atılır. 5 dakika yağla kavrulur. Üzerine şeker ve su konur. Kayısılar kabarana kadar pişirilir. Servis tabağına aktarılır, üzerine ceviz serpilir.

    SAÇ EKMEĞİ TATLISI

    MALZEME
    10 yumurta
    Yarım kilo un
    Bir miktar süt
    Bal veya reçel

    HAZIRLANIŞI
    Bir kapta 10 yumurta kırılır unla iyice çırpılır. Süt ilave edilir. Daha sonra ateşe bırakılan saçın üzeri yağlanarak, ufak ekmekçikler halinde pişirilir. Bala veya reçele batırılarak yenir.