Dızmana Böreği

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 5 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Malzemeler


    3 Adet Ekmek Hamuru
    200 gr. Kıyma
    1 Adet Soğan
    1 Su Bardağı Yoğurt
    1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
    1 Yumurta
    4 Adet Patates
    1 Demet Maydanoz
    Tuz, Karabiber
    Üzerine : Haşhaş



    Yemeğin Tarifi



    Fırın tepsisinin tabanına ve yanlarına bir fırça yardımıyle margarin sürelim. Un serpelim.
    Ön hazırlık olarak patatesleri diri kalacak şekilde bol suda haşlayalım. Patatesler yarı
    yarıya pişince kabuklarını soyup rendeleyelim. Küçük küçük kestiğimiz soğanı ve 200 gr.
    kıymayı birlikte yarıyarıya pişene dek kavuralım.

    Patatesleri ilave edelim. Tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım.
    Elimizi sıvı yağa batırarak hamurdan, cevizden biraz daha iri bir parça koparalım.
    Yuvarladıktan sonra elimizde çay tabağı büyüklüğünde açalım. Ortasına patatesli içten
    bir miktar koyalım. Kenarlarını toplayarak ortada birleştirelim.

    Hamur topunu sıvı yağa batırıp çıkararak, yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizelim. Hamur
    toplarını tepsiyi sıkı sıkı dolduracak şekilde yerleştirelim. Hamuru tekrar mayalanması için
    en az yarım saat oda sıcaklığında bekletelim.

    Yumurtayı, yarım su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı yoğurdu bir kapta iyice karıştıralım.
    Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine dökelim. Önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında böreğin
    altı ve üstü kızarana dek pişirelim. Ilındıktan sonra servis yapalım.

    Afiyet olsun.
     



  2. yeni yeni yemekler duyuyorum ne yaw bende dayanamadan hepsini yiyecem he.eline sağlık Öylesine:eek::(
     



  3. offfff be güzelim. Valla karnım acıktı bunları görünce.Şöyle bir beş çayı olup yanınada dızman böreği olsa hiç fena olmaz.:f66: