Diyet yulaflı bisküvi

'Damak Keyfi' forumunda Gazel tarafından 19 Haziran 2009 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeleri
    2 su bardağı yulaf ezmesi
    2 yemek kaşığı buğday kepeği
    Yarım bardak su

    Hazırlanışı
    Suyu kaynatın. Yulaf ezmesini robotta çekerek un haline getirin. Yulaf unu, buğday kepeği ve suyu karıştırın, hamur haline getirin. Birkaç dakika yoğurun.

    Bir bardakla yuvarlak yuvarlak kesin. Tepsiyi zeytinyağıyla yağlayıp 190 derece ısılı fırında 40-50 dakika pişirin. Bisküvileri bolca yapıp hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz. İçinde yağ, şeker, tuz, koruyucu madde yok.

    Canınız bir şeyler atıştırmak istediğinizde imdadınıza yetişecek. Fazla kilolarla mücadelede dostunuz olan bu bisküviler, kabızlığa karşı etkili.

    Dr. Yasemin Bradley​