Diyet Mayonez Soslu & Kaparili Söğüş Et Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 25 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Diyet Mayonez Soslu & Kaparili Söğüş Et Tarifi Resimli
    Diyet Mayonez Soslu & Kaparili Söğüş Et nasıl yapılır,
    Diyet Mayonez Soslu & Kaparili Söğüş Et yemek tarifi

    [​IMG]
    Diyet Mayonez Soslu & Kaparili Söğüş Et

    Malzemeler
    400 gr dana but
    2 havuç
    160 gr light konserve tonbalığı
    yarım su bardağı light mayonez
    1 su bardağı light yoğurt
    tuz
    2 çorba kaşığı kapari
    2 taze soğan
    2 defne yaprağı
    birkaç salata yaprağ

    Hazırlanışı
    Havuçları temizleyip doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Havuç, soğan ve defne yaprağını tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Orta ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Eti ilave edip ateşi kısın ve et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.

    Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakın. Kapariyi yıkayıp süzün. Tonbalığını iyice süzün. 1 kaşık kapari, tonbalığı, mayonez ve yoğurdu robotta püre halinde ezin. Hazırladığınız sosu servis tabağına alıp üzerine eti ve ayırdığınız kapariyi ilave edin. Salata yaprakları eşliğinde servis yapın. ​