Diyet Balıklı Pilav

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 5 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Diyet Balıklı Pilav Tarifi
    (Pişirme süresi 40 dakika - porsiyon başına 385 kalori içermektedir)

    Malzemeleri

    1 su bardağı pirinç
    200 gr dilimlenmiş beyaz balık
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 kahve fincanı beyaz şarap
    2 adet doğranmış soğan
    maydanoz, zeytinyağı, tuz
    4 su bardağı sebze suyu
    1 kahve fincanı parmesan

    Hazırlanışı

    Tereyağı, soğan ve 2 kaşık sebze suyunu pembeleşinceye kadar pişirin. Şarapta bekletilmiş balığın yarısını ve pirinci ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Şarabı ilave edin. Pirinç yumuşayana kadar yaklaşık 18 dakika pişirin. Sıcak sebze suyunu azar azar ilave edin. Kalan balığı hafifçe yağlanmış bir tavada pişirin. Pilav hazır olunca parmesan, tuz ve maydanozu ekleyin. Karıştırıp tabaklara bölüştürün ve ayrı pişirdiğiniz balık dilimleriyle üzerini süsleyin.