Diş Buğdayı-Hedik

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 1 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. DİŞ BUĞDAYI(Hedik)

    [​IMG]

    MALZEMELER:
    2 su bardağı buğday
    1 su bardağı nohut
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı şeker
    Üzeri için: Ceviz veya fındık kırığı

    YAPILIŞI:
    Akşamdan buğday ve nohut ılık su ile ıslatılır.
    Ertesi gün hepsi düdüklü tencereye konur.
    Üzerine çıkacak kadar su konur ve 20-25 dakika pişirilir.
    Düdüklünün buharı alınıp, kapağı açılır.
    İçine tuz eklenip, karıştırılır.
    Ilık yada soğuk olarak kaselere konulup, üzerine bol ceviz ekilir.

    Nohut sevmiyenler sadede yapabilir.Çayın yanında servis edilir.

     



  2. Cevap: Diş Buğdayı-Hedik

    Ezlemcim bayılırım hediğe..genellikle bebeklere ilk diş çıkardıklarında yapılır.Çok hoş görünüyor ellerine sağlık:f40: