Diş ağrısına bitkisel çözüm

'Hastalıklar' forumunda YAREN tarafından 25 Şubat 2009 tarihinde açılan konu



  1. Diş ağrısı insanların hayatlarının pek çok döneminde karşılaştıkları ağrılardır.İlk başlarda bu ağrı hafif oldu için pek önemsenmez ta ki ağrı iyice dayanılmaz hale gelinceye kadar. Bu dönemde de dikkatli olmak gerekir.

    Diş ağrısı; dişin çürümesi, minesinin aşınması, dişetlerinin iltihaplanması veya bunlara benzer nedenlerden kaynaklanan ve genellikle gece başlayan ve nabız atışı gibi zonklama tarzı ağrılardır.Bu durum özellikle kötü veya yetersiz ağız hijyeninden kaynaklanır. Ağız içine yerleşen bakteriler şekerli ve unlu yiyecek kalıntıları ile asit oluşturur ve bu da dişin koruyucu tabakasını zayıflatarak çürüklere neden olur.

    ÖNERİLER


    Ağrıyan diş, diş fırçası ve diş ipi kullanılarak temizlenmeli ve yarım su bardağına yarım çay kaşığı tuz ilave edilerek elde edilen tuzlu su ile ağız iyice çalkalanmalıdır.
    Karabiber ve nane havanda dövülerek ezilir. Sarımsak suyu ile sulandırılarak sıvı kıvamına getirilir. Hazırlanan sıvı ile ıslatılan pamuk ağrıyan çürük dişin üzerine konur.
    Ağrıyan dişin üzerine çok az karanfil yağı (eugenol) damlatılmış pamuk koyulabilir.(Fakat bu çok fazla olmamalıdır. Çünkü diş etini tahriş edebilir.)
    Kurutulmuş ebegümeci tuzlu su ile ıslatılır. Ağızda çiğnenir.
    Dilimlenmiş limon ile birlikte bir miktar adaçayı demlendirilir.Bu sulu karışım ağrıyan dişin tarafında duracak şekilde bir müddet ağızda tutulur. Bu işlem, sık sık tekrarlanabilir.
    Papatya ve biberiye birlikte kaynatılır. Süzülerek elde edilen çaya limon tuzu ilave edilir.Bu çay ile ağız sık sık çalkalanır.
     



  2. Cevap: Diş ağrısına bitkisel çözüm

    Diş ağrısına bitkisel çözümler

    1. Tarif:

    Karanfil yağı pamuğa damlatılıp dişin üzerine koyulur. Karanfil çiçeği tohumu ezilip diş üzerine koyulur.

    2. Tarif:

    Semiz otu ezilip dişe koyulur. Sarımsak ezilip dişe koyulur. Sirke pamuğa damlatılarak diş üzerine koyulur.

    3. Tarif:

    Papatya, adaçayı, gül hatmi, lapa yapılıp diş üzerine koyulur.

    4. Tarif:

    Kantaron, gelincik, nane, biberiye, söğüt yaprağı, yaban mersini, kekik, menekşe, lavanta, mercan köşk, gül yaprağı, ebegümeci, okaliptüs yaprağı ve oğul otu.

    Bitkilerin tamamı veya ayrı ayrı kaynatılıp ılık olarak gargara yapılır.

    5. Tarif:

    Kekik

    Menekşe yaprağı

    Papatya

    eşit miktarlarda kaynatılıp suyu alınır. Dişler fırçalandıktan sonra 3 öğün gargara yapılır.

    6. Tarif:

    50 gr kimyon

    50 gr çörek otu

    dövülüp zeytin yağı ile macun yapılır. Pamuğa koyulup ağrıyan dişin üzerine koyulur.

    7. Tarif:

    Kişniş tohumu

    Ardıç meyvesi dövülür. Sirke ile macun yapılıp ağrıyan dişin üzerine koyulur.

    8. Tarif:

    Sarımsak ateşte pişirilip yakmıyacak sıcaklıkta ağrıyan dişin üzerine koyulur.

    9. Tarif:

    Okaliptus yaprağı

    Mercan köşk

    Gül

    Gelincik çiçeği

    Adaçayı

    eşit miktarlarda karıştırlıp süzülüp suyu alınır. Ilık vaziyette üç öğün gargara yapılır.