Dilber Dudağı Tatlısı

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 18 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu


  1. Türk Mutfağında ne kadar ilginç tatlı isimleri var..Bunlardan biri de Dilber Dudağı.
    Özel konuklarınıza özel bir tatlı hazırlamak isterseniz bu tatlı tarifini hazırlayabilirsiniz.

    [​IMG]

    Malzemeleri

    Hamuru için
    3 adet yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    Yarım su bardağı su
    1 çay kaşığı karbonat
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    6 su bardağı un
    1 çay kaşığı tuz

    Harcı için
    1 su bardağı marmelat (portakal, kayısı olabilir)
    1 su bardağı damla çikolata

    Üzeri için
    2 su bardağı pudra şekeri
    Yarım paket eritilmiş margarin

    Hamuru açmak için
    1 su bardağı nişasta

    Yapılışı

    İç harcını hazırlamak için gerekli malzemeleri kasede karıştırın.
    Hamuru için gerekli malzemeleri karıştırıp yoğurun.
    Hazırladığınız hamuru 18 eşit parçaya bölüp üzerini temiz bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin.
    Beklemiş hamurları düz bir zemine yerleştirip üzerlerine nişasta serpin.
    Merdane ya da oklava yardımıyla her bir hamuru dikdörtgen şeklinde açın.
    Açtığınız hamurlara iç harçtan sürüp rulo şeklinde sarın ve 5 cm genişliğinde kesin.
    Tüm hamurlar bitene kadar aynı işlemi yapın.
    Fırın tepsisini yağlayıp tatlıyı aralıklarla tepsiye yerleştirin.
    Üzerlerine eritilmiş margarini fırça yardımıyla sürün.
    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
    Fırından çıkan tatlıların üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
     



  2. Cevap: Dilber Dudağı Tatlısı

    Mutfakta her konuda başarılıyım fakat oklava işin içine girdimi :oops:
    Neyse artık biri yapar ben de yerim :f40:
     



  3. Cevap: Dilber Dudağı Tatlısı

    Tamam Bluemm. Oklavalık işleri ben yaparım. Elime çok yakışır oklava :f30: