Dil Balığı Fleto Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 12 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Dil Balığı Fleto tarifi
    Dil Balığı Fileto nasıl yapılır
    Dil Balığı Fileto malzemeleri

    MALZEMELER
    4 kişi için
    16 adet orta boy dil balığı filetosu (4 iri dil balığı)
    1 çay fincanı dilimlenmiş mantar
    1 çay kaşığı çok ince soğan
    ½ tatlı kaşığı margarin
    2 adet iri kabukları soyulup çekirdekleri çıkmış ince kıyılmış domates
    tuz
    bir tutam karabiber
    2 kahve fincanı beyaz şarap
    ½ su bardağı balık suyu
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 çay kaşığı un
    4 çorba kaşığı krema
    2 yumurta sarısı
    [​IMG]
    Dil filetosu tarifi
    Balık filetolarını hafifçe dövüp yassılaştırın, içini dışına getirip üçe katlayın. Dibi düz küçük bir tencereyi margarinle yağlayıp soğanı serpin. Balıkların katlanmış kısmını alta getirerek balıkları soğanın üzerine dizin. Üzerlerine tuz, biber, domates, beyaz şarap, mantar ve balık suyunu ilave edin. Kapağını kapatıp ağır ağır kaynatarak 7-8 dakika pişirip ateşten alın. Bir kevgirle balıkları ve mantarları susuz olarak bir ograten tabağına çıkarın. Tereyağı ile unu karıştırıp balıkların suyuna ilave edin. Bir çırpma teli ile karıştırıp ağır ağır 2 dakika kaynatın. Yumurta sarısını krema ile karıştırıp sosun içerisine karıştırarak ilave edin. Ateşten alıp balıkların üzerine dökün. Üstten hızlı ateşli fırında üstü renk alana kadar birkaç dakika kızartın ve servis edin.