Dereotlu Bulgur Pilavı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 26 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Dereotlu Bulgur Pilavı nasıl yapılır
    Dereotlu Bulgur Pilavı yapılışı


    Dereotlu Bulgur Pilavı Tarifi

    Malzemeler

    • 1 soğan ,
    • 2 havuç,
    • 1 kabak
    • Tuz,
    • 50 gr tereyağı,
    • 500 gr bulgur,
    • 2 demet dereotu

    [​IMG]

    Yapılışı

    1. Soğanı soyup küp küp doğrayın. Havucu ayıklayıp yıkayın. Kabağı ayıklayıp yıkayın. Her ikisini küpler halinde doğrayın.
    2. Tereyağını bir tavada eritin.
    3. Sebzeleri tereyağında 5 dakika kavurun. Dereotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın.
    4. Bulguru geleneksel yöntemlere göre pişirin. Sebzeleri ve dereotunu ekleyip harmanlayın