Dereotlu Börek

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 17 Nisan 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG] Malzemeler
    3 adet yufka
    2 adet yumurta
    1 demek dereotu
    150 gram beyaz peynir
    3 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    kızartmak için: sıvıyağ



    Hazırlanışı: Yumurta, dereotu, beyaz peynir, yoğurt ve sıvıyağı blendırdan geçirin. 1 adet yufkayı temiz bir zemin üzerine serin. Üzerine hazırladığınız malzemenin üçte birini döküp yayın. Üzerine ikinci yufkayı kapatıp tekrar kalan malzemenin yarısını dökün ve yayın. Üçüncü yufkayı da üzerine kapatıp kalan son malzemeyi dökün ve yayın. Hazırladığınız bu üç katlı yufkanın her iki tarafından ortaya doğru rulo yaparak sarın. Rulolar ortada birleştiğinde, iki eşit parçaya bölüp tepsiye alın. Buzlukta bir süre bekletin. Çıkarıp her iki ruloyu bir parmak kalınlığında halka halka kesin. Halkaları sıvıyağda kızartıp servis yapın.
     



  2. Cevap: Dereotlu Börek

    Süper görünüyor eline sağlık canım..Aynı tarifle kızartmak yerine fırına sürsek olmaz mı çok mu kurur acaba:f20:
     



  3. Cevap: Dereotlu Börek

    Yok kurumaz sanırım gerçi bilirsin mutlaka ama fırından çıkarınca elinle biraz su serpiştir ve bir örtüyle sar o zaman güzel oluyor :f196: