Deniz ürünlü kanepeler

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 24 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. DENİZ ÜRÜNLÜ KANEPELER


    Malzemeler
    120 gr. Pavurya eti (haşlanıp ayıklanmış)
    250 gr. Karides (haşlanıp kabukları ayıklanmış, veya hazır dondurulmuş)
    60 gr. (4 çorba kaşığı) tereyağ, yumuşatılmış
    2 çorba kaşığı ekşi krema (iyice çırpılmış)
    Kahve kaşığının ucuyla pul kırmızı biber
    1 kahve kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    Küçük sandviç ekmekleri ya da ince dilimlenmiş tost ekmeği dilimleri

    Pavurya etini, tereyağı ve kremayı bir havan koyup, karışımı yumuşayıncaya kadar dövünüz. Sonra bu karışımı elektrikli çırpıcıyla yarım dakika kadar çırpıp orta boy bir kaseye koyunuz. İçine pul kırmızı biberi, tuzu, limon suyunu bir çatalla ezip karıştırarak katınız. Karidesleri de parçalamadan, bütün olarak kaseye koyup karıştırınız. Kasenin üstünü aluminyum kağıtla kapatıp 1 saat buzdolabında beklettikten sonra karışımı kanepeler üstüne sürerek servis yapınız.