Deniz Ürünleri Salatası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 11 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Deniz Ürünleri Salatası Tarifi
    Deniz mahsülleri Salatası Resimli Tarifi
    Deniz Ürünleri Salatası nasıl yapılır


    Deniz Ürünleri Salatası Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Gerekli malzeme:

    Dört kişi için 300 gram haşlanmış, sonra da küçük parçalara kesilmiş karides, midye, kalamar (mürekkep balığı yavrusu), levrek ya da benzeri beyaz etli balık (kırlangıç, kefal gibi), 2 tane orta boy domates, 16 adet yeşil zeytin, 2 limonun suyu, 1/2 kahve fincanı zeytinyağı, bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı toz hardal, bir demet kıyılmış maydanoz, 30 gram salatalık turşusu.

    Hazırlanması:

    Karidesleri, İstakoz gibi haşlayarak temizleyin. Sadece tuzlu, sirkeli ve içine birkaç soyulmuş havuç konmuş su içinde de haşlanabilirler. Midyeleri de haşlayın. Beyaz etli balığı da tuzlu, az sirkeli, limon suyu sıkılmış su içinde haşlayın. Çabuk piştikleri için fazla su koymayın. İçinde piştikleri suyu tencerenin dibinde çok az su kalana dek emsinler. Sonra derilerini ve kılçıklarını ayıklayın. Deri çıkmıyorsa zorlamayın. Bütün bu deniz hayvanlarını küçük parçalara bölerek çukur bir büyük salata tabağının içine yerleştirin.
    Domateslerin kabuğunu soyarak e-nine ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın, sonra ince ince dilimleyin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, onları ve salatalık turşularını ufak dilimlere bölün. Limon suyunu, zeytinyağını, tuz, hardal tozu ile maydanozu da ekleyerek karıştırdıktan sonra deniz hayvanlarının üzerine koyup onlarla da iyice karıştırın. Tabağın kenarlarını büyük yeşil salata yaprakları ile süsleyebilirsiniz.