Deniz Ürünleri Çorbası Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 23 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Deniz Ürünleri Çorbası,Deniz Ürünleri Çorbası Tarifi,Deniz Ürünleri Çorbası nasıl yapılır

    [​IMG]

    Malzemeler

    200 gram beyaz etli bir balık
    1 adet soğan
    2 adet defne yaprağı
    3-4 adet beyazbiber
    2 su bardağı su
    Yarım limonun suyu
    100 gram karides
    2 su bardağı beyaz şarap
    1 çorba kaşığı un
    Bir tutam safran
    Bir tutam tarhun
    1 çorba kaşığı istiridye sosu
    Tuz

    Yapılışı
    Balık, kabuğu temizlenip ikiye bölünmüş soğan, defne yaprağı, tuz, beyazbiber, su ve limon suyunu derin bir tencerede iyice kaynatın. Soğan ve defne yaprağını tencereden alın. Balığı temizleyip yeniden tencereye koyun. Üzerine karides ve beyaz şarabı ilave edip 4/1 oranında suyunu çekene dek kaynatın. Unu tencereden aldığınız 2 çorba kaşığı balık suyuyla açın ve tencereye ekleyip karıştırın. Çorbayı çırpma teliyle karıştırıp ocaktan alın. Safran ve tarhunu ekleyin. Üzerine istiridye sosu gezdirip servis yapın.