Deniz mahsulleri salatası resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 21 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Resimli deniz mahsulleri salatası resimli
    Deniz mahsulleri salatası nasıl yapılır?..
    Deniz Mahsulleri Salatasının Tarifi Yapımı

    MALZEMELER

    1adet ahtapot,

    1/2kg kalamar,

    ½ karides,

    45 tane midye içi,

    1adet salatalık turşusu,

    1adet havuç turşusu,

    2 yaprak lahana turşusu,

    2demet maydanoz,

    1bardak limon suyu,

    1bardak zeytinyağı

    Deniz Mahsulleri Salatası


    [​IMG]

    Deniz Mahsulleri Salatası tarifi
    Ahtapotu 3saat; kalamarı derisini yüzüp 2saat; karidesleri sirkeli suda ½ saat; iç midyeleri de 15dk ayrı kaplar içinde haşlayın.
    Büyük bir salata tabağına turşular küçük küçük doğrayıp bırakın. Kalan malzemeleri üzerine ekleyeceksiniz.
    Ahtapotu haşladıktan sonra soğuk suya yatırıp derisini sıyırın.(baş ve kollarının altını) Küp küp doğrayıp kaba koyun.
    Kalamarı yuvarlak doğrayıp; karideslerin kabuğunu soyduktan sonra ikiye bölüp; midyelerle kaba koyun. Üzerine limon suyu ile zeytinyağını ekleyin. İnce kıyılmış maydanozlarla hepsini karıştırın